Атырау тұқымы қошқарлары мен көк түсті қаракөл саулықтарын будандстыру нәтижесінде алынған ұрпақтардың жүн ұзындығы, оның елтірі бұйрасына тигізетін әсері - Жумагазиева, С. М.; Шукуров, М. Ж. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2011. - № 1. - С. 63-65., 2011)
Мақалада түрлі жұптау нұсқасы нәтижесінде алынған ұрпақтардың жүн ұзындығы, оның елтірі бұйрасына тигізетін әсері туралы айтылған.
Keywords: қой шаруашылығы; жүн ұзындығы