Бидайдың сабақ тат ауруына фитосанитарлық бақылау жұмыстарын жүргізу - Амангелдіқызы, З.; Габдулов, М. А.; Амангелді, Н.; Абсатарова, Д. А. (Ғылым және білім №4, 2020)
Сабақ (қара, сызықты) таты өте қауіпті аурулардың бірі эпифитотия деңгейіне дейін дамуы Triticum туысы дақылының егін түсімін және сапасын кемітеді. Яғни, бидайдан жоғары өнім алуға сабақ тат ауруының Puccinia graminis f. sp tritici қоздырғышы орасан кедергі келтіреді.
Keywords: ғылыми журнал; отандық басылым; мерзімдік басылым; журнал кксон; жаздық бидай; тат; жасанды індет; сабақ таты