Дегерес қойының қырқылған жүн түсіміне байланысты жұп таңдай нәтижесінде алынған төлдердің өсіп-жетілуі [Текст] - Баймәжі, Е.Б; Қожабергенов, А. Т.; Сагиндиков, К. А.; Аллабергенова, А. Д. (Ғылым және білім №1, 2018)
Бұл мақалада Алматы облысы, Жамбыл ауданы «Мәди» асыл тұқымды жеке шаруа қожалығы жағдайында өсірілетін құйрықты дегерес қой тұқымының аталық және аналықтарын қырқылған жүн түсіміне байланысты селекцияның әртекті жұп таңдау (гомогенді, гетерогенді) әдісі арқылы алынған төлдерінің өсіп-жетілу ерекшеліктері зерттелініп отыр.
Keywords: қр; қой шаруашылығы; селекция; құйрықты қойлар; ұрықтандыру