Тікелей себу технологиялары мен топырақ эрозиясымен күресу шаралары - Оқас, Қ.; Давлетьяров, А. Ш. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2009. - № 4. - С. 102-106., 2009)
Мақалада топырақты эрозиядан сақтап өңдеу мәселелері көтеріліп, дақылдарды топырақты дайындау операцияларын шектеп тікелей себу үрдісі қаралған. Аталған операцияны орындайтын техникалық шешімдер мен құрылымдарға қысқаша шолу жасалып екі ине тісті дискілерден тұратын жұмыс мүшесі бар себу секциясы ұсынылып, оның бірқатар артықшылықтары келтірілген.
Keywords: топырақты өңдеу; тікелей себу технологиялары; топырақ эрозиясымен күресу