Батыс Қазақстан облысындағы Жайық өзенінің кәсіпшілік ихтиофаунасының жағдайы және балық өнімділігін қалпына келтірудің жолдары - Ким, А.И.; Тулеуов, А.М.; Мурзашев, Т.К.; Максотова, А.М (Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті, 2017)
Мақалада Батыс Қазақстан облысы аумағындағы Жайық өзеніндегі кәсіпшілік балық түрлерінің жағдайы зерттелген. Зерттеу әдістері мен ихтиофаунаның түрлік құрамы көрсетілген. Жылдар бойынша кәсіпшілік қор ихтиомассасының динамикасы анықталды. Кәсіпшілік балықтар қоры санының кемуі себептері қаралды. Суайдынның балық өнімділігін қалпына келтірудің жолдары бойынша ұсыныстар берілді.
Ғылым және білім № 4 (49) 2017 жыл
Keywords: гидрология; бекіре тұқымдас балықтардың уылдырықтау орындары; су тасқынының динамикасы; балық шабағы; кәсіпшілік қор