Қазақстанның әртүрлі экологиялық аймақтарында сабақ тат (Puccinia graminis f. sp tritici) ауруының таралуы мен дамуының мониторингі - Амангелдіқызы, З.; Габдулов, М. А.; Ғалымбек, Қ.; Амангелді, Н.; Абдукерим, Р. Ж. (С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің Ғылым жаршысы /пәнаралық/-2020, 2020)
Қазақстанның солтүстігі мен шығысында сабақ татының дамуы жыл сайын орын алады. Сабақ тат ауруынан бидай өнімділігін сақтап қалуда егістік алқаптарына дер кезінде фитосанитарлық мониторинг жүргізу, экологиялық таза, экономикалық тұрғыдан тиімді, әрі төзімділігі жоғары сорттарды шығару және оларды өндіріске енгізу сияқты шаралардың маңызы өте зор.
Keywords: қр; өсімдікті қорғау; отандық басылым; ғылыми журнал; мерзімдік басылым; журнал коксон; бидай; сорт үлгілері; фитосанитарлық бақылау; сабақ тат; төзімділік; мониторинг; фаза; таралуы; дамуы; өнімділік