Нейромаркетинг тұтынушылардың мінез-құлқына әсер ету әдісі ретінде - Джакупова, А. Г. (Ғылым, зерттеулер, білім беру: даму үрдістері: ХХІІІ халықаралық ғылыми-практ. конф. материалдары=Science, research, education: development trends: The materials of the XXIII international scientific and practical conf. =Наука, исследования, образование: тенденции развития: мат. ХХІІІ междунар. науч.-практ. конф. (Уральск, 14 апреля 2023 г.) / ЗКАТУ им. Жангир хана // Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2023. - № 2 (71) : қосымша № 1., 2023)
Мақала нейроэкономикамен және оның тұтынушылардың мінез-құлқын зерттеулерінде қолданылуымен танысқысы келетіндерге арналған. Мақаланың мақсаты - нейроэкономика саласындағы жалпыланған негізгі білімді ұсыну, сондай-ақ нейромаркетинг әдістерін ескере отырып, бұрын жүргізілген зерттеулерге әдеби шолу жасау. Жұмыста монографиялық зерттеу әдісі қолданылды. Тұтынушылардың мінез-құлқын зерттеу бірқатар қиындықтар мен ерекшеліктерді тудырады. Бұл қиындықтар, әсіресе, тұтынушылардың нақты мінез-құлқы Homo economicus моделі сияқты ұтымды модельдерден айтарлықтай ерекшеленетін жағдайларда немесе адамдардың айтқандары мен істегендері арасында келіспеушіліктер болған кезде сезіледі. Мұндай жағдайларда тұтынушылардың мінез-құлқын зерттеу экономикалық шешімдер қабылдау үшін ерекше маңызды болады.
Keywords: ғылыми журнал; отандық басылым; конференции; социология; нейромаркетинг; нейроэкономика; брендинг; тамақтану тәртібі