Генотипі әртүрлі асыл тұқымды бұқалардың көбею қабілеті мен экстерьері және тірі салмақ көрсеткіштерінің арасындағы фенотиптік байланысы - Маханбетова, А. Б.; Қажғалиев, Н. Ж.; Шәмшідін, Ә. С.; Омарова, К. М.; Қастер, Н. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education № 1-2 (70), 2023)
Бұл мақалада тұқымы мен шыққан елі бойынша генотипі әртүрлі етті бағыттағы өндіруші бұқалардың көбею қабілеті мен экстерьер және тірі салмақ көрсеткіштерінің арасындағы фенотиптік белгілері бойынша өзара байланысын зерттеу нәтижелері берілген. Зерттеу нысаны ретінде -қазақтың ақбас, абердин-ангус және герефорд тұқымдарына жататын асылтұқымды бұқалары алынды.
Keywords: ғылыми журнал; отандық басылым; мерзімдік басылым; журнал коксон; генотип; бұқалардың көбею типі; ірі қара мал шаруашылығы