Батыс Қазақстан облысы жағдайында мүйізді ірі қара мен ақбөкен пастереллезінің эпизоотологиясы және пастереллаларды идентификациялау әдістері - Ищанова, А. С. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2025)
Монографияда Батыс Қазақстан облысы жағдайында мүйізді ірі қара мен ақбөкендер арасында пастереллездің таралуына қатысты қоздырғыштың түрлік құрамын алғаш рет дәстүрлі және заманауи зерттеу әдістері арқылы анықтау мен идентификациялау нәтижелері ұсынылған. Сонымен қатар, пастерелла қоздырғыштарының жануарлар арасында аумақтық таралу қарқыны нақтыланып, эпизоотологиялық талдау жүргізілді. Монография өндірістегі ветеринар мамандарға, магистранттарға және докторанттарға өз тәжірибелерінде қолдануға ұсынылып отыр. Сонымен қатар 6В09100 - «Ветеринария» білім беру бағдарламасы бойынша «Ветеринарлық микробиология, вирусология және зертханалық іс» және «Эпизоотология және жұқпалы аурулар» пәндерінен білім алушыларға пайдалануға ұсынылады.
Ищанова, А. С. Батыс Қазақстан облысы жағдайында мүйізді ірі қара мен ақбөкен пастереллезінің эпизоотологиясы және пастереллаларды идентификациялау әдістері : монография / А. С. Ищанова. - Орал : Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2025. - 111 б. - ISBN 978-601-319-629-9 : Б. ц. - Текст : непосредственный.
Keywords: бқату; ақбөкен пастереллезінің эпизоотологиясы; жәңгір хан атындағы батыс қазақстан аграрлық-техникалық университеті; пастереллаларды идентификациялау әдістері; 978-601-319-629-9; эпизоотологиялық әдіс; жануарлар пастереллезі; докторантура; монография; сельское хозяйство; ветеринария; пастереллез; магистратура