Шәкәрімнің философиялық ойлары - Рысқалиев, Т. Х. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2009. - № 2. - С. 119-128., 2009)
Мақалада қазақ философиясының негізгі бағыттары – даналық, түсінік, тәлім- тәрбие, көзқарас – Шәкәрім Құдайберді ілімін талдау арқылы ашылады. Сонымен бірге, Шәкірім шығармалары арқылы қазақ философиясының экзистенциалдық сипаты да мәлім болады. Мақала оқытушылар мен студенттердің Шәкәрім философиясымен жақынырақ танысуына көмектеседі.
Keywords: философия; шәкәрім құдайбердиев